تمامی مطالب مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران میباشد.درصورت مغایرت از گزارش پست استفاده کنید.

جستجو

تبلیغات


نوروز در گذشته و امروز در تاجیکستان

    «سمنو، غذای نوروزی تاجیکان»

    آسیابان: دولت تاجیکستان اعلان کرد، که‌ امسال در روز های تجلیل از نوروز بین المللی، ساکنان این کشور شش روز مرخصی خواهند داشت. در این روزها تمام در کارگاه‌ها بسته و ساکنان برای سیر و گشت به خیابان‌ها و کوه‌ها می‌برایند.

    اما بیشتر خانواده‌ها تلاش می‌کنند که‌ در روزهای نوروز غذای مهم این عید، یعنی «سمنک» یا «سملک» و یا «سمنو» را آماده کرده به همسایه و نزدیکانشان تقسیم نمایند. سمنو غذای نوروزی در تاجیکستان است که‌ از سبزه گندم و آرد و روغن تهیه می‌شود. دو هفته قبل از فرارسی جشن نوروز مردم در خانه‌هایشان گندم را شسته بر روی طبق و در نزد پنجره خانه اشان می‌گذارند.

     آن‌ها هر روز این قسمت از گندم را نگاهبانی و برای سبزیش آن هر روز سه بار آب می‌پاشند. پس از آن که‌ سبزه آماده شد، جریان تهیه کردن این غذای نوروزی ‌یک شبانروز ادامه می‌کند. برخی برای شرین شدن سمنو به آن شکر نیز همراه می‌کنند، ولی بسیاری‌ها به داخل آن هفت دانه سنگ و یا چارمغز (گردو) می‌پرتایند. گفته می‌شود، کدامی از این سنگ و یا چارمغز به کاسه نفری افتاد، بخت به رویش می‌خندد.

     در سر دیگ سمنو گروهی از زنان و دختران ترانه خوانی می‌کنند و می‌خواهند با این طریق سال نوشان را با شادی و سرور استقبال بگیرند. زیرا در میان تاجیکان چنین باور هست، که‌ اگر سال نورا با خنده و خوشحالی پیشواز گرفت، تمام سال شاد و مسرور خواهد بود.

    بر علاوه این، بعضی از زنان تاجیک در تنور هم سمنو آمده می‌کنند، که‌ به آن هم از سبزه گندم استفاده می‌کنند. از آرد و شیره گندم خمیر می‌کنند و خمیر را در تنور به مانند نان می‌چسپانند. این غذا پس از ۴ یا پنج ساعت آمده می‌گردد.

     در تاجیکستان سالی ‌یک بار و آن هم در جشن نوروز سمنو تهیه می‌کنند. این نوع غذا را بیشتر آن‌های می‌پزند، که‌ توانا هستند و یا زورشان می‌رسد. افراد دیگر می‌توانند این نوع غذا را از بازارها نیز بخرند، که‌ در روزهایی عید نوروز بسیار دیدن ممکن است.

     به این ترتیب، امسال هم اکثر ساکنان تاجیکستان به امید ‌یک سال خوب و خوش به زیر دیگ سمنو آتش می‌مانند. این آتش بیانگر محبت آن‌ها به نوروز است، که‌ با وجود سرکوب‌ها هنوز زنده است و پیام از زندگی می‌دهد.گزارش: کیومرث، عبدالعزیز/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

    به ادامه مطلب توجه فرمایید


    این مطلب تا کنون بار بازدید شده است.
    ارسال شده در تاریخ پنجشنبه 11 دي 1348 [ گزارش پست ]
    منبع
    برچسب ها : نوروز ,سمنو ,تاجیکستان ,می‌کنند ,گندم ,غذای ,غذای نوروزی ,سبزه گندم ,
    نوروز در گذشته و امروز در تاجیکستان

تبلیغات


    Ads1

پربازدیدترین مطالب

آمار امروز پنجشنبه 29 تير 1396

تبلیغات

جهت سفارش تبلیغات با ایمیل زیر در ارتباط باشید
mohsen_msl@yahoo.com

تبلیغات

ads3

آخرین کلمات جستجو شده

تگ های برتر